MOTORIK

Børn med en god motorik har øget selvtillid og er gode til at indgå i sociale relationer. Desværre viser nyere undersøgelser, at børns motorik er blevet dårligere med årene. For mange inaktive timer, som f.eks. foran TV og computer, er én af årsagerne til den triste udvikling.For at give dit barn en god motorisk udvikling og dermed ruste det på bedste vis til både leg, skole og fritidsaktiviteter, er det en god idé at tumle og lege med dit barn fra det er helt lille. Og det kan man gøre på mange måder.

by KlipKlap står bag en multimadras i flot design, der netop kan bruges som tumleplads for familier med børn i alle aldre. Madrasserne kan udover at bruges som motorik/gymnastik-plads også fungere som en fælles mødeplads i stuen, hvor man alt efter humør både kan tumle og hoppe – eller læse og hygge.

Forældre er det bedste 'legetøj' for deres barn, og det er en god idé at lege og tumle med dit barn hver dag.

Motorikkonsulent Grethe Andreasen fra Motoriklab har testet KlipKlap 3 fold i en måned i sit daglige arbejde og siger følgende:

"by KlipKlap-madrasser er et motorisk scoop i de private hjem!

At have en velfungerende sansemotorik er fundamentet for udvikling og bevægelsesglæde gennem hele livet. Derfor er det vigtigt at stimulere og opmuntre sit barn til at være aktivt. Vi skal som forældre stræbe efter at skabe rammer, som giver børnene mulighed for at udforske verden og gøre sig kropslige erfaringer. Der skal blandt andet være mulighed for at gynge, hoppe, trille, slå kolbøtter, tumle, løbe, klatre, kravle og snurre rundt.  Derfor er gynger og trampoliner gode redskaber både ude og inde.

Madrasserne fra by KlipKlap er en fantastisk mulighed til de private hjem. Madrassernes fleksibilitet gør, at de kan styrke børns motorik på mange måde måder. De er gode at hoppe i og slå kolbøtter på. Børnene kan trille på dem – både lige ud, men også nedad bakke afhængig af, hvordan madrassen foldes.  Ligeledes kan den bruges til at øve både at kravle og gå op og ned ad bakke. Den kan formes til en ”trappe”, som er en oplagt mulighed til at træne balance og koordination – og småbørn kan kravle op og ned ad en blød trappe og øve i at krydse sine bevægelser. Ud over de utallige muligheder øver den konstant brugerens muskel – og ledssans i fodled, når man står i madrassen. Børnenes begejstring ved brug af madrassen er stor, da den hele tiden kan ændres og derfor aldrig bliver kedelig. Selvfølgelig kan den også bruges som ganske almindelig sofa, når man skal sidde stille og hygge, få læst en bog eller se tv – og så er der altid plads til overnattende gæster.

Til sidst – og ikke mindst er  den fremstillet i slidstærkt materiale og har et fantastisk smart design, som er lækkert i et privat hjem.”

Grethe Andreasen

Motorikkonsulent og Idrætslærer

Certificeret Motorikvejleder.

www.motoriklab.dk

På nedenstående links kan du læse mere om motorik og få inspiration og gode ideer til, hvordan du kan styrke dit barns motoriske udvikling:

ARTIKLER

Småbørn tumler med dårlig motorik (Politiken)

Den er gal med børnenes motorik (Politiken)

Del